OVER ONS


OVER ONS

Wij, Marcel en Bianca wonen samen met onze 3 zonen in Meppel.
Onze eerste hond was een Golden retriever; Kelly. Een schat van een hond voor ons, maar voor anderen kon ze zeer waaks zijn.
Ze kon soms flink tekeer gaan achter het hek. Toen zij overleed en wij steeds drukker werden met de kinderen en het bedrijf besloten we in eerste instantie geen hond weer te nemen. Maar wat is het huis leeg zonder iemand die je altijd vrolijk komt begroeten.
Toen er ook nog op ons bedrijf, wat vast zit aan ons huis, werd ingebroken zijn we toch weer serieus gaan nadenken over een hond. We wilden een hond die veel indruk zou maken zonder al te veel kabaal te maken. Marcel wilde graag een hond met een krulstaart. “Dat zijn honden met meer uitdaging”. Ik wilde graag een grote knuffelbeer; een echte lieverd!
Uiteindelijk zijn we bij de American Akita terecht gekomen. Bij de eerste foto waren we gelijk verliefd. Toch moesten we nog wel flink nadenken over het feit dat dit ras niet voor iedereen geschikt is. En dat ze niet los konden lopen. Nu is dat op ons bedrijf sowieso geen optie maar door de bossen leek me dit toch wel jammer.

Na bij diverse fokkers informatie te hebben gevraagd zijn we rond gaan kijken of er misschien ergens een leuke pup voor ons te koop zou komen. Op dat moment waren er bijna geen nestjes. Na ons aangemeld te hebben bij een fokker bleek dat onze keuze uit het nest helaas een langhaar te zijn. We moesten dus nog even wat langer geduld hebben. Uiteindelijk zijn we in Belgie bij American Triumph Akita’s van Nancy Daponte geslaagd voor onze eerste AA; Juna.
Zij had kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd als die van ons en dat leek ons een voordeel; het hondje zou al van alles gewend zijn.
Juna kreeg een mooie stamboom naam: American Triumph Akita Just for us. Helaas bleek de naam voor Juna toepasselijker dan wij zouden willen:
ze brak vlak naar haar eerste puppyles haar voorpoot. Terwijl elk hondje bezig gaat met de belangrijkste fase van zijn of haar leven; de socialisatiefase; zat onze prachtige pup in haar bench. Door na haar genezing flink met haar aan de gang te gang is ze gelukkig toch heel sociaal geworden en hebben wij een superhond aan haar. Helaas is de stand van haar poot niet helemaal goed gekomen en hebben we nooit met haar kunnen showen. Zo bleek Juna ook echt : Just for Us.

 

 

Omdat wij genoeg ruimte om ons huis hebben en het na een paar jaar toch weer begon te kriebelen besloten wij nog een American Akita te nemen: Nowy.
Nowy komt uit een kennel op rijafstand; Fudo Shin in Beilen van Ab Aukema. We hadden de eerste keuze uit het nest en vielen als een blok voor haar Ying-Yang kontje, haar vrolijke karakter en natuurlijk haar bouw.Daarmee is ook het showen begonnen. Op de diverse shows die we bezocht hebben, hebben we kennis gemaakt met meer mensen met wie we de liefde voor de American Akita delen. Mede door deze mensen en de clubverenigingen kan onze kennis over deze prachtige dieren nog steeds groeien.

De naam Dutch Majestic’s hadden we al een poosje voor het ontstaan van deze website bedacht. American Akita’s kunnen er zo Majestueus bij staan of liggen.
Ze dwingen bij voorbaat ontzag af. Prachtig! En om de herkomst duidelijk te laten zijn voor iedereen het voorvoegsel Dutch.

Veel plezier op onze site!

Marcel, Bianca & kids.